Το software μας

11/01/2007 at 15:49 2 Σχόλια

Καθώς και ο Κώστας αλλά και εγώ ξέρουμε προγραμματισμό, σχεδόν από την αρχή ξεκινήσαμε την κατασκευή ενός απλού προγράμματος διαχείρισης πελατών. Βασικά αποτελείται από μία λίστα πελατών ενώ για κάθε πελάτη έχουμε και μία λίστα περιστατικών (δηλαδή επισκέψεων).

Δείτε μια άποψη της λίστας πελατών (επειδή η εικόνα είναι από την πραγματική βάση, έχω μουτζουρώσει τα στοιχεία):

Εικόνα της λίστας πελατών

Για κάθε πελάτη κρατάμε τα βασικά στοιχεία του (διεύθυνση, τηλέφωνα, από που μας βρήκε κ.α.) ενώ για κάθε περιστατικό κρατάμε ημερομηνία, ώρα, τι ακριβώς κάναμε καθώς και τη χρέωση.

Ένα ωραίο feature που πρόσθεσε ο Κώστας στη φόρμα πελατών, ήταν η δυνατότητα να μαρκάρουμε πάνω στο χάρτη την ακριβή διεύθυνση του πελάτη. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούμε το API του Google Maps. Με αυτό τον τρόπο βρίσκουμε πανεύκολα το που είναι ο πελάτης και συνήθως στα ραντεβού πάμε με τον εκτυπωμένο χάρτη της περιοχής.

Επίσης στην κεντρική σελίδα δείχνουμε το χάρτη με όλους τους πελάτες ταυτόχρονα, ενώ μπορούμε εύκολα να μεταβούμε στα περιστατικά ή τη φόρμα του καθενός. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της συγκεκριμένης λειτουργίας είναι ότι μας φτιάχνει τη διάθεση (!) κάθε φορά που το βλέπουμε (καθώς ο χάρτης γεμίζει σιγά σιγά).

Δείτε μια άποψη από ένα πελάτη:

Εικόνα του χάρτη με τους πελάτες

Πατώντας στο όνομα του πελάτη ανοίγει η φόρμα με τα στοιχεία του. Από κάτω φαίνεται η συνολική χρέωση και σε παρένθεση ο αριθμός των περιστατικών. Πατώντας το μεταβαίνουμε στη λίστα περιστατικών του πελάτη.

Το πιο χρήσιμο πράγμα στην κεντρική σελίδα είναι τα στατιστικά μας. Δε πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα αναλυτικό αλλά ξέρουμε από μου μας βρίσκει ο κόσμος καθώς και τα «ενδιαφέροντα» νούμερα π.χ. ο τζίρος μας!

Παρόλο που έχουμε πολλές ιδέες για το μέλλον του προγράμματος προσπαθούμε να μην επενδύουμε σε αυτό παραπάνω χρόνο από όσο χρειάζεται για να καλύπτει τις τρέχουσες ανάγκες. Ελπίζουμε να εξελιχθεί και να μεγαλώσει παράλληλα με τη HelpJet.

Δημήτρης

Entry filed under: Εταιρία.

Πελάτης star! CrossLoop

2 Σχόλια Add your own

 • 1. theof  |  16/02/2007 στο 02:39

  Άψογο το Google Maps Api! Το κακό είναι ότι χρειάζεται το key, αλλά οι άνθρωποι χαρτογραφήσανε ολόκληρο τον πλανήτη οπότε δε ζητάνε και πολλά.

  Thanks for the info…

  Απάντηση
 • 2. helpjet  |  16/02/2007 στο 09:46

  Πάντως δίνουνε key χωρίς να ρωτάνε / απαιτούν κάτι ιδιαίτερο.

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Προφίλ

Η HelpJet είναι μια νέα εταιρία που έχει σκοπό να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Περισσότερα...

Feeds

Δημοφιλή άρθρα


Αρέσει σε %d bloggers: