Εργαλεία

13/11/2006 at 23:01 Σχολιάστε

Εργαλεία - φωτογραφία του geishaboy500Υπάρχει ένα ρητό που λέει ότι το μάστορα τον κάνουν τα εργαλεία. Αυτό, χωρίς να είναι απόλυτα σωστό, έχει μια γερή δόση αλήθειας.

Με το post αυτό λοιπόν εγκαινιάζω την κατηγορία «Εργαλεία», στην οποία θα γράφουμε για τα διάφορα προγράμματα και περιφερειακά που χρησιμοποιούμε για να λύνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με ιούς, προβληματικές εγκαταστάσεις Windows, χαλασμένο hardware κλπ.

Το πρώτο εργαλείο για το οποίο θα μιλήσω είναι το BartPE. Το Bart είναι βασικά ένα LiveCD για Windows. Με αυτό μπορεί κάποιος να ξεκινήσει τον υπολογιστή από CD, χωρίς δηλαδή να χρησιμοποιηθεί καθόλου ο σκληρός δίσκος. Επίσης κατά τη δημιουργία του Bart CD, επιλέγεις και κάποια εργαλεία που θα εκτελούνται και αυτά από το CD. Για παράδειγμα στο Bart CD που έχουμε φτιάξει εμείς, έχουμε συμπεριλάβει κάποια προγράμματα για ιούς (antivirus), για spyware / dialers, για έλεγχο του σκληρού δίσκου κλπ.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του να κάνεις boot από το CD και όχι από το δίσκο, είναι ότι έχεις ένα «καθαρό σύστημα» όπου ξέρεις ότι δεν έχει τρέξει κάποιος ιός ή spyware. Έτσι το antivirus μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά και γενικά μπορείς να ελέγξεις πιο εύκολα για προβλήματα.

Κάτι αντίστοιχο επιτυγχάνεται και με το safe mode των Windows, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που το safe mode δεν είναι διαθέσιμο – συνήθως όταν ο υπολογιστής έχει πάθει εκτεταμένη ζημιά (π.χ. λείπουν βασικά αρχεία).

Δημήτρης

Entry filed under: Εργαλεία.

Αφίσες Πρώτο format

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Προφίλ

Η HelpJet είναι μια νέα εταιρία που έχει σκοπό να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις. Περισσότερα...

Feeds

Δημοφιλή άρθρα


Αρέσει σε %d bloggers: